torstai 14. kesäkuuta 2012

Viikon kattaus

Tauko. Laitetaan kuivatetut sapuskat turpoamaan, keitellään teet odotellessa.
Kerkiää siinä vähän ajatustyötäkin tekemään ja ehkäpä sanoo sanasen toiselle. Tai ei.

Ruokapussukasta löytyi seuraavanlaisia tuotteita, suurin osa itse kuivattuja
- hernesoppaa
- perunasipuliseosta
- kasviksia
- jauhelihaa
- riistakäristystä
- yrttiperunamuussia
- nuudelia

Näistä syntyi soppaa, pataa, keittoa joita terästimme mielenmukaan
fetajuustolla, kirsikkatomaatilla, tonnikalalla, hermemaissipaprikalla, homejuustolla, kuivatuilla karpaloilla, sipulilla sekä tietysti valkosipulilla. Sitä pitää olla aina.

Uutena tuttavuutena oli mukana munajauhetta, josta saimme juhlavan munakkaan. Se maistui hyvältä ja onnistui mainiosti teflonkattilassa.

Jälkiruokana toimi hyvin jauhekiisseli kylmänä tai kuumana.

Koskaan en muuten ole syönyt niin hyvää nuudelia kuin tuunattuna fetalla, sipulilla ja valkosipulilla, taisi sinne mennä vähän hemapappiakin.

















Koska en onnistunut särjen pyynnissä ennen reissua, niin Lillin välipalaksi oli tarjolla kaupan kuivattua kilohailia. Pääruokana oli kuivalihaa - vähän kuivattua lohirouhettakin :o)




Ja vielä kukka pöytään, niin kattaus on valmis.

4 kommenttia: