maanantai 8. huhtikuuta 2019

Hitauden ylistysOlen hidas, että voinkin olla mahtavan hidas. Osaan istua paikallaan ulkona kivellä, laiturilla, verannalla, metsässä, rannan kalliolla.


Tärkeästi huomioin kuinka peippo ja vihervarpunen kävivät juomassa rannan sulassa. Talitintti keräsi koivun nöyhtää pesärakennusta varten.
Ei mitään suunnitelmia eikä odotuksia. Uteliaana herään aamuun ja odotan mitä annetaan.


Uusia lintulajeja tulee miltei päivittäin. Punarinta vilahteli pitkin päivää, iltasella tavoitin sen kameraan rantakiviltä.Käpytikkapariskunta oli tänään pihassa hilpeällä mielellä, lennähtivät leppien latvuksissa toisilleen huudellen.

Jotenkin silmä on oppinut näkemään puukiipijän nyt parin päivän aikana se on kiipinyt pihapuissa useampaan kertaan.
Kun lokki pihaan lensi ja katsasteli moneen kertaa lintujen läskitarjontaa, ei onnistunut sen osalta. Ehkä huomenna ongin ja laitan kalat lokille.

Suuren osan päivästä oli pilvistä mutta satoi vain kuuroja. Ulos piti laittaa toppatakki, sitten oli hyvä. Metsä näytti pehmeän vihreältä. Juttelin maailmalle.
Päivittäinen kävelymme, maisemakallion polkua. Lilli vei minut aamulla, itse olisin vain jähmettynyt sisälle odottamaan sadetta. Kävimme, sade tuli kun palasimme. Lämmitin saunan, laitan takkaan tulen. Luin kirjaa, katsoin ikkunasta kun peippoparvi istui rantalepissä. Lintujen ruokintapaikalla kävi kuhina. Sisällä mökissä ei.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti